Arsten Baan

Blog voor en over Artsen

Quercetine en gezondheid, wat moet je hierover weten?

De kans is zeer groot dat je op deze pagina terecht bent gekomen omdat je graag meer te weten wil komen over quercetine en gezondheid. Het spreekt voor zich dat onze gezondheid het belangrijkste is dat we als mensen hebben. Daar hoeven we ook helemaal niet over te discussiëren. Er bestaan vandaag de dag op de markt tal van verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je een meerwaarde kan creëren voor je gezondheid. In het bijzonder de inname van de juiste stoffen kan op dit vlak een ongelofelijke meerwaarde betekenen. In ieder geval, zou jij ook graag een meerwaarde willen realiseren voor je gezondheid met deze bioflavonoïde? Dan is het zeker interessant om verder de informatie die je aantreft op deze pagina door te nemen.

Welke meerwaarde kan de combinatie van quercetine en gezondheid realiseren?

De meerwaarde waar je op vlak van quercetine en gezondheid op kan rekenen heeft vooral betrekking tot de invloed die ze heeft op ons immuunsysteem. Bovendien is het eveneens zo dat ze een gunstige invloed blijkt te hebben op de gezonde cellen die deel uitmaken van ons lichaam. Concreet zouden de onderstaande voordelen aan deze antioxidant worden toegeschreven:

  • Een verbetering van de vasculaire functie in ons lichaam; 
  • De mogelijkheid tot het uitstellen van vermoeidheid;
  • Het realiseren van een (sterk) verbeterde bloedtoevoer;

Dat quercetine er in de praktijk in slaagt om op verschillende manieren een niet onbelangrijke meerwaarde te realiseren voor ons lichaam staat als een paal boven water. Dit gezegd hebbende is het zo dat heel wat van deze stof verloren gaat tijdens bijvoorbeeld het koken van groenten. Omwille van deze reden kijken menig aantal mensen in de richting van supplementen die deze stof bevatten. Dat kan uiteraard ook voor jou een optie zijn om rekening mee te houden.

Waar is quercetine allemaal in terug te vinden? 

Het wordt door gezondheid experten in de praktijk zeer vaak benadrukt dat een goede, evenwichtige en vooral voldoende gevarieerde voeding van ontzettend groot belang is. Enkel en alleen op die manier zorg je er namelijk voor dat je zoveel mogelijk van de belangrijke stoffen die je lichaam nodig heeft naar binnen krijgt. Neem nu bijvoorbeeld quercetine. Voor deze stof geldt dat ze is terug te vinden in best een aantal vaak geconsumeerde voedingswaren. Denk hierbij niet alleen aan een lekkere appel, maar ook aan een kopje thee evenals aan diverse koolgroenten. Eigenlijk zouden we kunnen stellen dat deze stof in heel wat verschillende voedingswaren is terug te vinden waardoor je vrij eenvoudig van de voordelen zou moeten kunnen genieten. In de praktijk blijkt het voordeel van quercetine en gezondheid echter niet voor iedereen even eenvoudig te realiseren.

Quercetine kopen? Ga naar Natural Quercetineondersteunt het immuunsysteem en activeert het afweersysteem.

Conclusie; quercetine en gezondheid, hoe belangrijk is ze echt?

De link tussen quercetine en gezondheid is door verschillende onderzoekers in menig aantal onderzoeken reeds afdoende gelegd. Het lijkt dan ook vast te staan dat deze bioflavonoïde in staat is om een goede ondersteuning te bieden voor ons immuunsysteem. Ook de meerwaarde die quercetine weet te realiseren voor wat de gezondheid van onze lichaamscellen betreft is mooi meegenomen. Helaas is het zoals reeds aangegeven zo dat heel wat van deze stof tijdens het koken van maaltijden verloren kan gaan. Eventueel zou je dit verlies kunnen opvangen of compenseren door gebruik te maken van één van de verschillende supplementen die verkrijgbaar zijn op de markt.