Arsten Baan

Blog voor en over Artsen

Huidverzorging voor de juiste uitstraling

natuurlijke gezichtsverzorging 1

De meeste van ons zijn een groot gedeelte van de dag kwijt aan onze uitstraling. We checken vaak hoe we erbij lopen in spiegels of reflecties, gelukkig zijn er dan ook veel spiegels aanwezig in toiletten, hallen en winkels; iedereen snapt dat je af en toe gewoon even wil kijken of je er nog net zo uitziet als de intentie waarmee je ‘s ochtends de deur uit bent gegaan. Je herkent misschien wel dat je bijvoorbeeld gebruik maakt van een toilet buiten de deur en jezelf dan ineens in een ander licht ziet, omdat het heel wit en fel is bijvoorbeeld. Wat dan vooral opvalt is de staat van je huid. En vooral in het gezicht is dat iets waar mensen veel tijd in steken, bijvoorbeeld met IK Skin Perfection: Vegan en natuurlijke gezichtsmaskers.

Natuurlijke gezichtsverzorging en -producten

Het is een vrij vanzelfsprekende keuze om IK Skin Perfection: Vegan en natuurlijke gezichtsmaskers te gebruiken voor de verzorging van je huid. Natuurlijke producten zijn over het algemeen beter voor je bij intens gebruik dan onnatuurlijk gefabriceerde middeltjes die bestanddelen bevatten waar je huid niet zo veel mee in aanraking zou moeten komen. Aloë vera is iets wat vaak in natuurlijke verzorgingsproducten voorkomt, wat logisch is aangezien het ontzettend veel voordelen heeft in de werking voor je huid. Andere veel voorkomende natuurlijke producten die goed werken voor de huid zijn: kokosolie, amandelolie, bijenwas en abrikozenpitolie.

Aloë vera eeuwenoud wondermiddel?

Aloë vera is een plant uit de familie van de lelies en is al eeuwen geliefd om verschillende redenen. Er zijn bronnen waarin de werking als laxeermiddel wordt geprezen, maar er zijn ook overblijfselen van de plant als offer gevonden in graven van farao’s. In de moderne tijd zijn we vooral blij met de voordelen die de plant kan hebben voor onze huid. Zo werkt het bijvoorbeeld verkoelend, wat heel fijn is bij een verbrande huid, maar kan ook gebruikt worden om een beschermende laag aan te brengen op de huid.