Arsten Baan

Blog voor en over Artsen

Kies verstandig en bespaar!

Neem jij altijd verstandige keuzes? Is een van jouw motto’s het zekere voor het onzekere nemen? Wil jij niet te veel betalen? Dan lees je het goede artikel! Je kunt namelijk een verstandige keuze maken en geld besparen door van zorgverzekering te wisselen. Met deze tips bespaar je eenvoudig op jouw zorgpremie en weet je zeker dat je de goede keuze hebt gemaakt.

Onnodig verzekerd

Veel mensen zijn bijvoorbeeld onnodig verzekerd. Je kiest bijvoorbeeld al jaren voor een verzekering inclusief fysiotherapie, maar eigenlijk ga je nooit naar de fysiotherapeut. Zo zijn mensen met een kunstgebit soms te goed verzekerd voor de tandarts en kunnen zij best een pakket lager kiezen. Veel mensen willen namelijk het zekere voor het onzekere nemen en zijn daarom ‘te goed’ verzekerd. Heel logisch, alleen betaal je hiervoor best veel.

Verzekeringen vergelijken

Om te voorkomen dat je te veel betaald kan je op de website Zorgkiezer.nl verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Je kiest eerst wat voor een soort pakket je graag wilt, er zijn namelijk zoveel verschillende verzekeringen met verschillende inhoud. Je kiest dan eerst wat je belangrijk vindt om in je basisverzekering te hebben en vervolgens kun je je nog aanvullend verzekeren voor heel veel dingen. Let er wel op dat het niet altijd nodig is om je aanvullend te verzekeren, zo kan het bij een brilvergoeding zo zijn dat je meer betaald aan verzekering dan dat je als vergoeding ontvangt. Zonde dus!

Waar moet je op letten?

Bedenk eerst heel goed welke zorg je denk nodig te gaan hebben aankomend jaar. Op basis van die gegevens kun je gaan kijken hoeveel je dit ongeveer gaat kosten en welke vergoedingen je eventueel kunt ontvangen. Zo is het dus verstandig om zelf alvast een berekening te maken, dus hoeveel ga ik waarschijnlijk kwijt zijn en welke verzekering dekt deze kosten en is ook nog eens goedkoper dan de kosten die ik ga maken. Op de website van Zorgkiezer word je volledig in dit proces begeleidt.