Arsten Baan

Blog voor en over Artsen

Hoorapparaten merken en soorten

Hoorapparaten merken

Er zijn verschillende soorten hoorapparaten merken op de markt. Daarom ben ik mij gaan verdiepen in de verschillende soorten. Onlangs heb ik te horen gekregen van mijn huisarts dat ik last heb van gehoorverlies. Waarschijnlijk komt het omdat ik vaak te dicht bij de geluidsboxen stond bij party’s. Ik had geen benul dat dat zoveel schade aan kon richten. De laatste tijd begon ik de mensen waarmee ik praatte steeds slechter te horen. Ook zeiden mensen dat ik zo hard praatte, terwijl dat voor mijn gevoel helemaal niet zo was. Dit was voor mij de stap om naar de huisarts te gaan en mijn gehoor te laren controleren.

Hoorapparaten merken

Verschillende hoorapparaten merken

Via het internet heb ik heel veel informatie kunnen vinden. Een van de websites waar ik duidelijke informatie vond, was de website: Phonak. Zo zijn er traditionele hoorapparaten merken, maar ook onzichtbare. Voor de traditionele gehoortoestellen kom jij vaak nog in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekering. Dit ligt er wel aan hoe jij vergoed bent en welke aanvullende verzekering jij hebt. Bij de ene verzekeraar krijg je een volledige vergoeding en bij de andere een gedeeltelijke. De onzichtbare gehoortoestellen worden niet vergoed door de verzekering. Toch wordt deze vaak wel gekozen.

Hoorapparaten merken

De onzichtbare gehoortoestel

De onzichtbare hoortoestel leek mij ook wel wat. Via deze website kon ik kijken waar er een audicien zat, die dit product verkoopt. Toen ik deze gevonden had, heb ik daar een afspraak gemaakt voor een hoortest. De hoorapparaten merken die onzichtbaar zijn heten Lyric. Nadat ik de hoortest gedaan had werd er gekeken of de Lyric geschikt was voor mijn gehoorverlies. Gelukkig was dat zo. Niemand ziet nu dat ik een gehoorapparaat heb. Ook hoef ik het niet dagelijks in en uit te doen. De audicien heeft hem bij mijn trommelvlies geplaatst. Kijk ook eens op deze website om meer informatie te lezen over dit product.