Arsten Baan

Blog voor en over Artsen

Wanneer is een bezoek aan de tandarts erg belangrijk?

De meeste mensen gaan twee keer per jaar naar de tandarts, wat voor de meesten geen feestje is. Het is echter erg belangrijk om wel naar de Tandarts Almere Poort te gaan en je gebit regelmatig te laten controleren. Een tandarts controleert of je tanden en tandvlees nog gezond zijn. Dit controleert de tandarts door te kijken of je gaatjes hebt, of het tandvlees niet te ver teruggetrokken is en of er tandplak is. Als er te veel tandplak is dat niet verwijderd wordt, kan er tandsteen ontstaan. Het is dus belangrijk om wel naar de tandarts te gaan. Wil je weten waarom? Lees er meer over in deze blog.

Voorkom tandplak en tandsteen

Tandsteen is een laag van harde kalk wat zich op de tanden genesteld heeft. Tandsteen heeft een ruwe structuur waardoor voedselresten makkelijk blijven hangen. Je tanden worden er bruin en geel door en er kunnen gaatjes door ontstaan. Tandsteen kan ook ontstekingen in het tandvlees veroorzaken en zorgen voor een slechte adem. Het is dus slim om de tandarts en de Endodontoloog Almere te blijven bezoeken. Een ander probleem dat kan ontstaan als je niet naar de tandarts gaat is tandplak. Tandplak zorgt ervoor dat gaatjes ontstaan. Tandplak produceert bacteriën en zuur die de glazuurlaag van je tanden aantasten. Hierdoor verdwijnt het glazuur in de tanden waardoor het tandoppervlak kan barsten en er gaatjes ontstaan. Gaatjes zijn erg pijnlijk en zorgen net als tandsteen voor een slechte adem.

Behoud een gezond gebit

Door regelmatig naar de tandarts te gaan, behoud je een gezond gebit. Behalve je tanden wordt ook je tandvlees gecontroleerd. Als je ongezond tandvlees hebt, kan dit leiden tot een slechte adem, bloeden en zelfs mondziekten. Als je gezonde tanden hebt duurt een bezoek aan de tandarts niet eens lang; je tanden worden gecontroleerd en gereinigd. Het is dus belangrijk om naar de tandarts te gaan als je last hebt van je tanden en tandvlees; zo kun je erger voorkomen.