Arsten Baan

Blog voor en over Artsen

Tips voor het kiezen van een gepast rouwboeket

rouwboeket

Wanneer er iemand is overleden, dan is dit natuurlijk verschrikkelijk. Om te laten blijken dat je er toch voor iemand bent, is het gepast om een rouwboeket te sturen. Vooral wanneer je niet heel erg dichtbij iemand staat, zijn er een aantal zaken waar je goed rekening mee moet houden. Je wilt namelijk absoluut niet dat je kiest voor een rouwboeket die eigenlijk niet gewenst is. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt, hebben we een aantal tips voor je.

De wens van de nabestaanden

Is er een kennis, collega of verre vriend overleden, dan is het heel goed mogelijk dat je niet exact weet wat de wensen zijn van de overledene en ook de nabestaanden. Aangezien je er net iets te ver vanaf staat, is het raadzaam om te achterhalen welke wensen er zijn. Vaak staat dit in de rouwadvertentie en anders is het verstandig dit te vragen. Voordat je rouwstukken bestellen gaat om bij de kist te laten plaatsen.

Ken je plek

Net als bij de meeste formele zaken, gelden er ook bij een overlijden bepaalde regels. Zo is het belangrijk dat je weet wat je plek is. Dit klinkt misschien heel oneerbiedig, maar dat is het absoluut niet. Het is namelijk niet gepast om als collega’s of kennis een boeket via Rouwboeket.nl te bestellen voor op de kist. Deze plek is namelijk voor de direct familie en dient daarom ook te allen tijde te worden gerespecteerd. Uiteraard kan het zo zijn dat er in overleg iets anders is besproken, maar doe het nooit uit jezelf.

Vragen staat vrij

Heb jij echt geen idee wat je moet doen, dan is het raadzaam om dit gewoon te vragen bij bijvoorbeeld een bloemist of de nabestaanden zelf. Het is namelijk vervelender om het niet te vragen en uiteindelijk achteraf te horen te krijgen dat het niet geheel binnen de wensen van de nabestaanden en ook overledene paste, dan dat je het wel vraagt en je keurig netjes een antwoord krijgt met de wensen die zowel overledene als nabestaanden hebben/hadden.