Arsten Baan

Blog voor en over Artsen

Hoe kan je het best uitvaartverzekeringen vergelijken?

Voordat je een bepaalde verzekering af gaat sluiten wordt het altijd sterk aangeraden om een vergelijking uit te voeren. Heel wat mensen denken dat dit niet geldt voor de uitvaartverzekering. Waarom zou je nu namelijk uitvaartverzekeringen vergelijken? Zeer eenvoudig. Omdat er ook bij een dergelijke verzekering sprake is van niet onaanzienlijke verschillen. Zo kan niet alleen de premie verschillen die je moet betalen, maar wat ook te denken van de dekkingen waar je op kan rekenen? In ieder geval, wil jij ook graag meer ontdekken over het uitvoeren van een vergelijking voor uitvaartverzekeringen? Dan moet je zeker en vast verder blijven lezen.

Waarom uitvaartverzekeringen vergelijken?

Laat ons om te beginnen even kijken naar de redenen waarom uitvaartverzekeringen vergelijken in de praktijk zo interessant kan zijn. In eerste instantie spreekt het voor zich dat ervoor deze verzekering op periodieke basis een bepaalde premie dient te worden betaald. Hoeveel deze premie zal bedragen is voornamelijk afhankelijk van het soort verzekering die je voor jouw uitvaart gaat afsluiten, maar daarnaast speelt ook je leeftijd en de verzekeraar een niet onbelangrijke rol. 

Bij het vergelijken van een uitvaartverzekering zal je in de praktijk meteen kunnen vaststellen bij welke verzekeraar je aan het juiste adres bent voor de meest interessante verzekering. Dit is echter niet alles. Bovendien geeft een dergelijke vergelijking je immers uiteraard sowieso reeds een goed zicht op de verschillende uitvaartverzekeringen die op de markt aanwezig zijn. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, het uitvoeren van een vergelijking is zeker geen overbodige luxe, integendeel. 

Waar moet je tijdens een vergelijking rekening mee houden?

Tijdens uitvaartverzekeringen vergelijken zijn er meerdere zaken waar je absoluut aandacht aan zal moeten besteden. Zo is er bijvoorbeeld het verschil tussen de kapitaal en de natura uitvaartverzekeringen. Voor deze eerste geldt dat ze bij overlijden van de verzekeringnemer zoals de naam reeds aangeeft een bepaald kapitaal uitbetaald. Dat gebeurt uiteraard rechtstreeks aan de erfgenamen. Met dit kapitaal kan men dan vervolgens de kosten van de uitvaart betalen. 

Een tweede type uitvaartverzekering is de natura uitvaartverzekering. Hierbij is er geen sprake van een uitbetaling van kapitaal, maar worden er bepaalde diensten aangeboden met betrekking tot de organisatie van de uitvaart. Dit kan voor de erfgenamen praktischer zijn en bovendien pakt het vaak ook voordeliger uit. Welke voorkeur jij hebt is uiteraard geheel persoonlijk.

Wat is voor jou nu echt de interessantste uitvaartverzekering?

De belangrijkste vraag die door uitvaartverzekeringen vergelijken kan worden beantwoord is welke van de verschillende mogelijkheden op de markt nu precies voor jou het meest interessant is. Het spreekt voor zich dat dit een zeer persoonlijke keuze kan zijn. Voor de ene persoon geldt bijvoorbeeld dat hij of zij een sterke voorkeur heeft voor een kapitaalverzekering terwijl iemand anders dan weer zal zweren bij een naturaverzekering. Hoe dan ook zal een grondige vergelijking jou de verschillen haarfijn uitleggen waarna je perfect zal kunnen bepalen wat voor jou nu de interessantste keuze is. Hoe dan ook kunnen we dus eigenlijk alleen maar concluderen door te stellen dat het uitvoeren van een vergelijking voordat je een uitvaartverzekering af gaat sluiten te allen tijde meer dan interessant te noemen is.