Arsten Baan

Blog voor en over Artsen

Zijn slaaphoudingen belangrijk?

Slaaphoudingen zijn een integraal onderdeel van een goede nachtrust. U moet begrijpen wat de beste slaaphouding is die u moet oefenen om goed te kunnen rusten. Elke persoon heeft een ander lichaam en dus verschilt de beste houding per persoon. Slaaphouding kan ook van invloed zijn op uw lichaamspijnen. Een goede slaaphouding zal je hoofd, nek, rug en ledematen kunnen ondersteunen. Wanneer mensen in de verkeerde positie slapen, worden ze vaak wakker met veel pijn in het lichaam. Dit geldt vooral voor mensen die ouder zijn. De verkeerde slaaphouding kan u zelfs als lichaam verwonden. Het lichaamsdeel dat niet de juiste ondersteuning krijgt, zal tijdens uw slaap niet kunnen ontspannen.

Zorg voor een goed matras

Naast een goede slaaphouding moet je ook een goed bed hebben. Uw matras moet u de optimale stijfheid en zachtheid bieden om uw lichaam een ​​goede ondersteuning te geven. De meeste lichaamspijnen die mensen tegenkomen, zijn te wijten aan een slecht bed en een slechte slaaphouding. Dit is een goed recept om sneller dan je denkt naar een slaapkliniek te gaan. De lichaamspijnen die je oploopt vanuit een slecht bed en een slechte slaaphouding zijn niet levensbedreigend. Maar het zal je zeker veel vervelende pijn bezorgen. In het ergste geval zal je lichaam een ​​negatieve formatie ontwikkelen die mogelijk kan misvormen hoe je opstaat. U zult niet langer in staat zijn om de fysieke activiteiten te doen die u gewoonlijk doet voordat u deze lichamelijke pijnen ervaart.

Wat is de beste slaaphouding die iedereen kan oefenen?

Volgens wetenschappelijk onderzoek is slapen op je rug de beste slaaphouding. Op je rug slapen is een neutrale houding waarbij al je lichaamsdelen een goede ondersteuning krijgen als je op je bed ligt. Je moet je hoofd iets hoger optillen dan de rest van je lichaam. Maar als u bepaalde lichaamsproblemen heeft, zoals pijn en houdingsproblemen, moet u wellicht een specifieke slaaphouding aanhouden. Het is het beste om uw arts te raadplegen over hoe uw lichaam comfortabel kan blijven tijdens het slapen.