Arsten Baan

Blog voor en over Artsen

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een fysiotherapie die zich specifiek richt op wat een sporter nodig heeft. Misschien wil je er meer over leren via fysiotherapie Utrecht als je sporter bent. Atleten hebben speciale aandacht nodig als het gaat om hun fysieke toestand. Dat komt omdat sporters meer gebruik maken van hun lichaam en spieren dan de gemiddelde persoon. Atleten leggen constant veel stress en spanning op hun lichaam om hun sport uit te voeren. Het maakt niet uit of de sporter een sport beoefent met fysieke of niet-fysieke sport. Sporten in het algemeen zal proberen je lichaam tot het uiterste te drijven, vooral als die sport je carrière is. Hoewel fysieke sport meer schade aan je lichaam aanricht dan niet-fysieke sport.

Voordelen van sportfysiotherapie

Door fysiotherapie te krijgen van diensten als Movamento, staat een sporter zichzelf verdere fysieke verbeteringen toe. Je zult in staat zijn om je fysieke kracht te vergroten. Sommige sessies zijn meer gericht op het ontspannen van je lichaam en spieren. Dit is belangrijk na lange intensieve trainingen. Je gewrichten en spieren zullen meer flexibiliteit ontwikkelen. Door deze extra flexibiliteit kunt u meer spierblessures voorkomen. Spierblessures komen veel voor bij fysiek veeleisende sporten. Het ontwikkelen van je lichaam kan je helpen spierblessures te voorkomen terwijl je jezelf pusht om je fysieke limiet te overschrijden. Fysiotherapie is ook de beste oplossing voor de behandeling van sportblessures. Het kan je helpen je blessure te herstellen en je zelfs helpen om weer in de sport te komen.

Veel voorkomende sportfysiotherapiebehandelingen

Er zijn een paar lijsten met veelvoorkomende behandelingen die u kunt nemen als u een atleet bent. Dit zijn de verschillende soorten verstuikingen, ligamentische scheuren, ligamentische disfuncties en nog veel meer. Het hangt er echt van af welke spieren u het meest gebruikt in de sport die u beoefent, deze fysiotherapiebehandelingen nodig hebben. Als je gewoon een casual atleet bent, heb je misschien geen fysiotherapie nodig. Maar als u geblesseerd raakt, moet u zeker een bepaalde fysiotherapiesessie krijgen om uw lichaam weer in optimale conditie te krijgen.