Arsten Baan

Blog voor en over Artsen

Waarom vrouwen steeds meer opteren voor een facelift

Een facelift is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder vrouwen. Hoewel er veel verhalen zijn over waarom mensen dit soort cosmetische ingrepen hebben gedaan, blijven velen met één vraag zitten: waarom? In deze blogpost bekijken we waarom steeds meer vrouwen kiezen voor een facelift.

Veroudering tegengaan

Veroudering is iets dat niemand kan voorkomen – maar wat als je het proces kon vertragen? Facelifts worden steeds populairder omdat ze helpen om te strijden tegen veroudering. Het helpt om rimpels en andere tekenen van veroudering te verminderen, wat resulteert in een betere, jeugdige uitstraling. Facelifts kunnen ook helpen om de gezichtscontouren en structuren glad te strijken, wat resulteert in een gladdere huid. Voor veel mensen is dit genoeg reden om de procedure te laten doormaken.

Meer zelfvertrouwen

Echter, er zijn meer voordelen aan een facelift dan alleen het verminderen van tekenen van veroudering. Facelifts helpen bijvoorbeeld ook bij het aanpakken van sommige medische toestanden die leiden tot huidslapte of plooien op het gezicht, zoals hernia’s of overgewicht afvallers die het laatst hebben gehad van hun huid die is verslapt na gewichtsverlies. De procedure kan ook helpen bij het behandelen van littekens of oneffenheden op het gezicht, waardoor de persoon eindelijk de look kan krijgen die hij of zij altijd al wilde bereiken.

Bron: www.drwever.com