Arsten Baan

Blog voor en over Artsen

Waarom een glucosemeter van CareSens kopen?

CareSens

Wanneer je, je glucosewaarde dient te meten spreekt het voor zich dat je daarvoor gebruik zal willen maken van een betrouwbare meter. Dat is vanzelfsprekend, maar in de praktijk is het vaak een flink stuk minder voor de hand liggend om een dergelijke meter te kunnen vinden. Door de jaren heen hebben tal van verschillende merken er in ieder geval voor gekozen om hun eigen meters op de markt te brengen. Dat geldt ook voor het merk CareSens. Voor dit merk geldt echter dat ze er bekend om staat over uitstekende glucosemeters te beschikken. Wil jij graag ook ontdekken waarom het kopen van een dergelijke meter de moeite waard kan zijn? Blijf dan zeker verder lezen. 

Gebruiksvriendelijke glucosemeters

In eerste instantie is bekend dat de glucosemeters van CareSens zeer gebruiksvriendelijk zijn. Dat is niet onbelangrijk. Bovendien beschikken ze ook over een zeer handzaam karakter. Ook hiervoor geldt dat dit in de praktijk ontzettend belangrijk kan zijn. Ook interessant om te weten is dat zowel voor de N Premier als voor de Dual ketonen- exemplaren geldt dat ze beiden gekoppeld kunnen worden met je smartphone door middel van bluetooth. Voor steeds meer mensen is dit omwille van voor de hand liggende redenen zeer belangrijk. Ben jij één van deze mensen? Dan is dit alvast een eerste uitstekende reden om ervoor te kiezen om een CareSens meter aan te kopen. 

Hoe werken de CareSens meters precies? 

Voor de meters van CareSens geldt dat er gebruik wordt gemaakt van de speciale CareSens N teststrips. Deze zorgen ervoor dat er een zeer nauwkeurige meting kan gebeuren van jouw glucosewaarde. Ben je van plan om een CareSens Dual ketonen en glucosemeter aan te schaffen? Hou er in dat geval rekening mee dat er hierbij gebruik wordt gemaakt van de speciale Pro teststrips. Voor de CareSens Lancetten geldt dat ze universeel te gebruiken zijn.

Dit zijn alle voordelen waar je precies op kan rekenen 

Bij het kopen van een glucosemeter spreekt het voor zich dat je, je geen zorgen zal willen maken over de betrouwbaarheid van de testresultaten. Dat is natuurlijk allerminst de bedoeling. Omwille van deze reden is het altijd een uitstekende keuze om je even te gaan verdiepen in de betrouwbaarheid van de verschillende meters die er op de markt verkrijgbaar zijn. Wanneer je dat gaat doen zal je tot de vaststelling komen dat de kwaliteit sterk kan verschillen afhankelijk van het merk in kwestie. Wat dit betreft kunnen we stellen dat CareSens zomaar een prima keuze kan zijn.

Niet alleen de kwaliteit, maar ook de gebruiksvriendelijkheid van je meter speelt een bijzonder belangrijke rol. Je moet de meter vrij vaak gebruiken waardoor een slechte gebruiksvriendelijkheid zomaar een stevige doorn in het oog kan zijn. Ook op dit vlak scoren de exemplaren uitstekend. Alles wijst eigenlijk zichzelf uit waardoor je meteen aan de slag kan gaan met het testen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, als ook jij over wenst te gaan tot het bestellen van een nieuwe meter voor het meten van je glucose is het zonder meer de moeite waard om daarvoor een blik te werpen op het assortiment van CareSens.