Arsten Baan

Blog voor en over Artsen

Goede incontinentie luiers voor volwassenen kopen

Ben je op zoek naar incontinentie luiers voor volwassenen, dan is het slim om te kiezen voor goede incontinentieluiers die comfortabel zitten, een goede pasvorm hebben en optimaal absorberen zodat je geniet van meer zekerheid tijdens je dagelijkse activiteiten. Wil je meer te weten komen over goede incontinentie luiers voor volwassenen en de zaken die hierbij komen kijken, lees de onderstaande tekst dan goed door.

Wat zijn incontinentie luiers voor volwassenen?

Incontinentie luiers voor volwassenen zijn luiers die speciaal zijn ontworpen voor volwassen vrouwen en mannen die last hebben van ongewenst urineverlies. Het gaat om speciale luiers die ademend zijn en stevig op de heup vastzitten voor een comfortabele en discrete pasvorm en die bevestigd worden door middel van een sluitsysteem van klittenband met sterke plakstrips die je naar wens kunt verstrakken. Je kunt bij incontinentie luiers uitgaan van een goede absorptie waardoor urineverlies en ook nare geurtjes die hierbij komen kijken niet naar buiten komen, al heb je last van zwaar urineverlies. Met incontinentie luiers voor volwassenen kan je veilig onderweg zonder dat je je zorgen hoeft te maken over lekkages en geurtjes die uit de luier kunnen ontsnappen.

Kenmerken van goede incontinentie luiers 

Als je op zoek bent naar incontinentie luiers voor volwassenen, dan is het verstandig om voor kwalitatief goede luiers te kiezen. De polymeren van incontinentie luiers kunnen grote hoeveelheden urine in een gel omzetten die droog zal aanvoelen. Hierdoor kan urine niet uit de luier ontsnappen. Koop je incontinentieluiers, investeer dan in kwalitatief goede luiers van een A-merk zodat je zeker weet dat je geen last hebt van ongelukjes tijdens het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten. We kunnen verschillende soorten incontinentie luiers voor volwassenen onderscheiden, waaronder inleggers die met een laag absorptieniveau, maar ook de slip die je met plakstrips moet bevestigen, de incontinentie pants en ook de flex pants die je met een band moet vastzetten om je middel. 

Kies de geschikte incontinentie luier voor je situatie

Als je binnenkort incontinentie luiers voor volwassenen moet kopen, zorg er dan voor dat je de juiste luiers koopt voor je situatie. Ga na hoeveel urine je verliest en ga na wat je maat is. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar welke producten comfortabel aanvoelen aangezien het om een persoonsgebonden keuze gaat. De ene persoon vindt een inlegger prettiger terwijl de andere liever kiest voor een broekje.

Worden incontinentieluiers vergoed?

Je kunt uitgaan dat incontinentie luiers voor volwassenen in Nederland door de basisverzekering vergoed wordt. Je kunt bij vrijwel elke zorgverzekeraar terecht als je je incontinentieluiers vergoed wilt krijgen, maar om te bepalen hoeveel en welke incontinentie luiers je vergoed krijgt moet je eerst een intake gesprek voeren met een zorgaanbieder. Wil je zelf incontinentie luiers kopen en vind je het moeilijk om een geschikte keuze te maken, dan is het slim om de hulp van een deskundige in te schakelen die je van professioneel advies kan voorzien over de meest geschikte opties.