Arsten Baan

Blog voor en over Artsen

België Kanker cijfers

Iedereen kent wel iemand in hun dichte omgeving die overleden is aan kanker. Zo zijn er veel mensen die jaarlijks sterven aan deze ziekte en is er voor dit probleem nog geen goed remedie gevonden. België Kanker cijfers liggen dan ook heel hoog en krijgt in België iedere dag 193 mensen kanker. Dit is natuurlijk heel veel en daarom is het ook de tweede grootste doodsoorzaak in het land. Volgens de België Kanker cijfers zijn 26.4% van alle doodsoorzaken gerelateerd aan kanker en is dit heel hoog. Veel mensen die kanker krijgen sterven dan ook. Het ligt er natuurlijk wel aan welke vorm van kanker je krijgt en/of dit te behandelen is. Zo kan het zijn dat je huidkanker krijgt, deze vorm is makkelijk te bestrijden en kan je hier ook snel aan genezen. Met andere vormen van kanker kan dit heel moeilijk zijn, dit kan bijvoorbeeld leukemie zijn en betekent dit ook wel bloedkanker. Deze vorm van kanker kan je alleen bestrijden met een chemotherapie en kan dit als nog een kleine kans van overleven zijn.

Benfida

Als je meer wilt weten over kanker en de preventie hiervan kan het handig zijn om te kijken naar de website van Benfida. Hier kan je dan heel veel informatie vinden over kanker en kan je al snel zien dat je ook kan zorgen voor preventie. Hierbij kan je zien dat een goed immuunsysteem je goed kan helpen met de preventie voor kanker. Dit betekent niet dat je het nooit krijgt, maar je kan het wel gedeeltelijk voorkomen. Op Benfida de website kan je goed kijken naar plantaardige supplementen die je goed helpen met een gezond immuunsysteem. Op deze manier kan je minder snel ziek worden en kan je ook een stuk sneller genezen. Daarnaast zorgen de vitamine C en E ervoor dat je minder kans maakt op kanker en zit dit vooral in bessen en pure chocolade. Als je dit niet veel eet kan je hiervoor supplementen kopen op de webshop van Benfida. Ook kan je de producten die je besteld bij je thuis laten bezorgen.

Niet te veel erover nadenken

Natuurlijk kun je allerlei dingen doen om de kans op kanker te krijgen te verminderen. Echter kan dit zo aan je knagen dat je dagelijks leven hierdoor beïnvloed kan worden. Dit wil je niet hebben en daarom is het van belang om te weten dat je niet alles kan controleren in je leven. Het krijgen van kanker is niet gelijk super erg en vaak kan je goed geholpen worden met een oplossing. Het maakt niet uit hoe gezond jij je leven leeft, je kan namelijk altijd kanker krijgen en dit kan iedereen overkomen.